torstai 25. lokakuuta 2012

Suurkiitosten siivellä piilaripulinaa

Oho. Oho!

85 lukijaa. Kuinkas tässä nyt näin kävi?

Pieni ihminen on kovin hämmentynyt, iloisesti kuitenkin. Teette minut todella onnelliseksi, että jaksatte seurata jorinoitani laidasta toiseen. Elämä tosiaan kenkii tällä hetkellä aika urakalla, mutta tällaiset pienet asiat saavat hymyn nousemaan huulille. Kuten otsikkokin sanoo, Suuret kiitokset! En ala kuitenkaan kumartelemaan, koska tunnetusti sitä samalla onnistuu pyllistämään kuitenkin vahingossa väärään suuntaan.

Jotta tästä ei tulisi pelkkää kiitosten ja kumarrusten vuodatusta, pistetään mukaan vähän asiantynkääkin. Sen nimi on piilolinssit. Likinäköisenä ei oikein huvita toikkaroida pitkin maita ja mantuja - coneista puhumattakaan, tietämättä tarkemmin, mihin on suuntaamassa. Vaikka Marilyn Monroe teki tästä operaatiosta eräässä elokuvassaan sangen hauskaa törmäilyllään ja säätämisellään, se ei sitä kuitenkaan puoliksi näkökyvyttömälle ole. Kakkulat ovat killuneet jo varsin pienestä nenällä, joten olisi ihan mukava nähdä muutakin kuin väriläiskiä sumussa.

Piilareita on tullut käytettyä niin värittöminä kuin värillisinäkin parisenkymmentä vuotta, joten elän niiden kanssa varsin mukavasti. Ovat muuten kehittyneet sangen mukaviksi siitä, mitä ne olivat vielä joskus silloin kun dinosaurukset jyristelivät pitkin mestoja. Vink vink. Perfektionistisuuttani olen ilmoitellut myös sen verran ahkerasti, että tuskin haluni saada simmut oikean värisiksi suhteessa hahmoon ei ole mikään yllätys. On yllätävän hankalaa löytää täysin peittäviä linssejä, joissa olisi myös vahvuudet jos väri on jotain sinivihreiden ulkopuolella. Aiempien kokemusten mukaan tavalliset värilliset linssit vain vähän tummentavat omien silmien väriä. Vihreissä se ei ole haitannut, kun silmät ovat hohkanneet epäilyttävän luonnotonta sävyä. Siniset taas menevät niin tummiksi, että ärsyttää. Ruskeat opaque-linssit sen sijaan ovat antaneet aivan sen sävyn, mitä olen hakenutkin.

Paljon on kuulunut myös harmittelevia valituksia eri kauppojen laadusta ja silmien ärsytyksestä käytön jälkeen, linssien hajoamisista silmiin tai epämääräisistä muutoksista säilytyksen aikana. Uh huh, ei kiitos. Tahtoisin kyetä näkemään vielä useammankin vuoden jälkeen.


Löysin useamman ihmisen suositteluiden jälkeen Honeycolorin, joka on osittautunut varsinaiseksi piilaritaivaaksi. Ensin sieltä tilattiin punaiset vuoden linssit Rideria varten, ja nyt posti kiikutti mukanaan hienot keltaiset ja sitten vähän sävyttävät siniset linssit. Kaikissa löytyy reilusti vahvuuksia ja vuoden verran näihin on luvattu käyttöaikaa. Lapsenmielisenä ilahdun firman tavasta toimittaa kamppeet. Aina saa ilmaisen piilarikotelon tilauksen mukana, ja se erottuu hauskalla tavalla tavallisten linssien koteloista. Jaksoin riemuita myös niinkin pienestä asiasta kuin pakkaukset ja niiden värit. Joku ajattelevainen ihminen toisella puolella maailmaa oli pakannut linssit söötteihin pinkkeihin ja vaaleansinisiin rasioihin, ja laittanut sävy sävyyn kotelotkin mukaan. Punaisiin linsseihin saatiin hienot limenvihreät. Millaiset kotelot ovatkaan, superihania!

Oink oink, sanoo pieni possu

Pitkät piuhat tai jotain. Meni jonkin aikaa tajuta, että kyseessä on kultakala!

Lisäpisteita pakkauksen suhteen tulee vielä takasivun kuvallisesta ohjeistuksesta, jossa näytetään seikkaperäisesti, miten linssit laitetaan simmuihin. Jesh!


Niin, se peittävyys. Punainen on kunnollista punaista, samoin muutkin värit ovat sitä mitä pitääkin ilman laimeutta tai sekoittumista omaan sävyyn, ja asettuvat omaan silmään mukavasti. Voisin sanoa olevani enemmän kuin tyytyväinen, eikä Honeycolorin hintatasokaan ole lainkaan huono. Edullisia linssejä, hyvä palvelu, nopea toimitus ja yksi tyytyväinen asiakas!

Nyt jään innolla odottelemaan launtaista Eurocosplay Championships finaalia Lontoosta ja #cosplay.fi:n kanssa irkissä Ilonan kisasuorituksen tsemppaamista. Kuinka moni meinaa muuten katsoa reaaliaikaisesti, millaisia upeuksia lavalla nähdään tänä vuonna? Ennakkokuvien perusteella tulossa on järkyttävän kovatasoinen kisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti