perjantai 20. heinäkuuta 2012

SOLDIER, first class!

Piti kirjoittaa mukavasta bindauksesta aikaisemman nurinani jatkoksi, mutta jostain syystä blogger ei tahdo tehdä kanssani yhteistyötä, vaan kääntää kaikki kuvat mukavasti horisontaaliseen tasoon. Jaahas. Pitäkööt tunkkinsa ja yritän sitten myöhemmin. Sen sijaan jälkifiilistelyä ensimmäisestä crossplaystani.

Aika moni tietää, että olen kohtuullinen obsessoitunut Final Fantasy VII:n ja kaikkien sen sivuhaarojen kanssa. Erityisesti yhden hopeahapsisen soltun osin. Tämä rykäisy ei kuitenkaan ole fiilistelyä kyseisen hahmon kanssa, vaan oikeastaan pohdintaa Shin-Ran sotilasvarustuksesta. Tämän tietyn pitkätukan lisäksi hurahdin nimittäin aika raisusti Genesikseen.

Ensimmäin crossplayni muuten, enkä ole sen jälkeenkään tehnyt muita. Jostain syystä tämä herra vain kutkutteli niin paljon, että tahdoin aivan ehdottomasti tehdä tämän cossin. Crossplay ei ole oikein erityisesti ollut minun juttuni, joten epäröin varsin pitkään - kunnes sitten eräällä Tallinnan matkalla vastaan osui juurikin täydellinen, oikeansävuinen tekonahka.

It´s a sign! Yes/ yes?


Nahkaa, nahkaa ja vielä lisää nahkaa.

Genesis ei heilu missään välissä ilman takkiaan, joten oli pakko katsoa hieman muilta soltuilta, kuinka vyöratkaisu oikein toimii. Eli aiheen nimi on SOLDIER-vyö. Eräs tuttu nimitti sitä hauskasti maharämmäleeksi, mutta minä tulen puhumaan siitä jatkossa Kidney beltinä. Ei, en ala suomentamaan sitä.

Mistä tämä sitten tulee? Kun miettii, että kyseessä on nimenomaa sotilashahmo ja tämä on hahmon työasu, niin pitänee miettiä ihan sitä käyttötarkoitusta. SOLDIEReilla on miekat perustyökaluina, joten on riski siitä, että miekasta tulee, yllätys, yllätys, viiltoja tai pistoja. Vatsa on kropan haavoittuvimpia kohtia, joten tuo kidney belt suojaa taistelussa sisäelimiä. Jos tarkkaan katsoo kaikkine SOLDIERien kuvia, vyö päättyy juuri kylkiluiden keskikohdalle. Joten siitä ylöspäin kylkiluut suojaavat herkimpiä elimiä. Kidney belt on ihan perusjuttuja esimerkiksi keskiaikaisen haarniskan kanssa. Eli jeps, tällä on ihan käytännön tarkoitus, se ei vain ole joku jännä leveä vyöhässäkkä.


...yrittäkää katsoa sitä vyötä. Ihan oikeasti!
Hihnakiinnitysten erot.

Ihanaa, kerrankin on ajateltu käytännön kannalta! Minua on aina tökkinyt kaikenmaailman fantasiahaarniskat, jotka suojaavat kaikkea muuta, paitsi niitä alueita, joita pitäisi suojata. Vöitä on selvästi myös kahta eri mallia. Zack ja Angeal käyttävät selvästi samaa systeemiä, kun taas Genesis ja Sephiroth käyttävät keskenään samanlaista vyötä. Kuvissa näkyy erinomaisesti Shin-Ran logot, ja miten ne on tehty. Tämä näyttäisi olevan Shin-Ran perussysteemi kaikille sotilaille.

Aika heppoinen kiinnitys miekalle, sano.


Näistä voidaan nähdä suoraan, että vöillä ei ole mitään kiinnitystä. (Kiva, millä näihin pääsee sisään?) ja se, että olkasuojia kiinnittävät remmit lähtevät kidney beltin yläreunaan kiinnitettyjen nahkalenkkien kautta. Remmit ovat aikamoisen leveät ja levenevät taaksepäin. Takaa ne ovat kolmipistekiinnityksellä ja uskoisin, että se pyöreä hommeli on jonkinlainen supervahva magneetti, johon miekan saa kiinni. Tätä ei kyllä ihan kotikonstein enää tehdä.


Niitä harvoja kuvia, joissa nuo pahuksen niitit näkyvät.

Mmm... niin, siis remmit. Katsokaa remmejä. Eheheh


Tästä päästäänkin sitten oikeaan aiheeseen, eli Genesiksen Kidney beltiin. No niin. Kuvista on nähtävissä, että eroten perus-SOLDIER-vyöstä, hihnojen kiinnitys lähtee Shin-Ra logon vierestä, mutta kiinnitys on suorakaiteen muotoisilla metallilenkeillä. (D-lenkit eivät toimi, remmi luistaisi liikaa.) Kun katsotaan remmiä, ensiksi tulee vastaan yhdet pyöreät niitit ja vähän ylempänä kaksi säätölenkkiä. Näistä voi päätellä, että remmit olisivat oikeastaan kaksikertaiset. Koska kiinnitys tulee niiden suorakaidelenkkien kautta, hihnan täytyy olla alareunastaan tällöin kaksinkertainen, jotta sen saisi lenkistä läpi. Pyöreä niitti olisi silloin se, joka kiinnittäisi lenkin alareunan kohdalleen.

Ylempänä rinnalla näkyvät säätöremmit olisivat silloin myös pituussuutaisen säädön tukia, jotta remmi ei rempsottaisi pitkin ja poikin. Selästä ei ole mitään kuvia, mutta noista säätökohdista voisi päätellä, että hihnoissa olisi yläselässä remmit, joilla hihnojen pituutta säädeltäisiin. Toki tämän voisi tehdä myös sitenkin, että koko kidney belt olisi kiinteä osa housuja, jolloin remmit tulisivat haalarimallisesti takaa, mutta itse en lämpene tälle vaihtoehdolle. (Realisti tahtoo huomauttaa, että vessassa käynnin kanssa voisi olla hankaluuksi, eikä vaikuta kovin käytännölliseltä.) Mutta sekin voisi toimia.

Remmien tikkaukset ja niiden etäisyydet reunasta hienosti näkyvillä!


Yllä olevasta yksityiskohtakuvasta voi myös nähdä, että hihnojen reunat on tikattu. Alla voisi olla jokin pehmeämpi nahkalaatu pehmentämässä hankausta? Samoin olkapanssarien kiinnitys selviää tuosta aika mukavasti. Reunoissa ei ole mitään kiinnityksiä, joten suurinpiirtein keskeltä ollaan kiinni.

Teoria selvillä, käytännön toteutuksesta lisää seuraavassa tekstissä, koska en viitsi kuitenkaan kirjoittaa ihan armottomia kilometrisepostuksia. Ei niitä varmaan jaksa kukaan lukea? Vai jaksaako?

3 kommenttia:

  1. Jaksaa. Lisää. Parasta. A+

    VastaaPoista
  2. Ai tästä aiheesta? Jaksaa. ;D

    VastaaPoista
  3. Oijoi, nyt ette tiedä mitä menitte tekemään. Pedantin ja neuroottisen perfektionistin Pandoran arkku narahti juuri raolleen. :DD

    VastaaPoista