sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Delicious flat chest

Vaihtoehtoisesti: miehillä harvemmin on tissejä. Ainakaan niillä, joiden nahkoihin halutaan cosplayn keinoin päästä. Anikin keskustelufoorumeilla on jo pienen ikuisuuden ollut pystyssä Tissit on/off-lanka, jota lukiessa nousee aina pieni ärsy pintaan.

Eivätkö ihmiset lue aikaisempia viestejä, koska ketjussa kysytään moneen kertaan aivan samat asiat, kerrataan samat kikat ja jipot? Siitä huolimatta tasaisesti kuulee, kuinka joku on onnistunut saamaan nahkansa  rikki teippaamalla itsensä jesarilla. Ideal-siteet, pintelit, jessekorsetit ja urheilurintsikat on käyty jo kymmeniä kertoja läpi ihan varsinaisia bindereitä unohtamatta. Galtsun cosplay-yhteisöissä samat kysymykset lentelevät joka conin alla, ja sitten paisutellaan asioita jälkikäteen suu vaahdossa.


Ilmeeni kun...


En oikein edes tiedä ärsyttääkö vai huvitunko lähinnä jo siitä, miten suuri asia bindaamisesta on tehty. Kenties kumpaakin. Vuorotellen valitetaan, miten bindit sattuvat, puristavat ja toisaalta taas valuvat, ja hieman myöhemmin höngitään huulet sinisinä, kun ei saada henkeä. Jopa nämä itsensä roudarilla arpeuttaneet tuntuvat suorastaan elvistelevän siitä, kuinka pysyvät jäljet on nahkaansa saaneet, tai kuinka tukehtumiskuoleman partaalla läähätetään, miten kovasti sattuu ja kun ei voi oikein tehdä mitään, koska tässähän saattaa vaikka vielä pyörtyä. Bindaamisen itseisarvoksi näyttää nousevan se, miten paljon tuskaa ja vaikeuksia se tuottaa.

Anteeksi mitä?

Jos joku saa nyt erityisesti kiksejä siitä, että väkisin tehdään itselle huono olo, niin mikäs siinä. En edes jaksa mainita niistä, jotka menevät pähkinöiksi itsensä satuttamisesta, se on vähän eri settiä ja harvemmin liittyy cossaamiseen. Mutta jos rintojen sitomisesta ja sen ongelmista aletaan tehdä numero, haetaan huomiota sillä, miten kertakaikkisen kammottavan hirveän syvältä bindaaminen on, mutta se tuska vain täytyy kestää hahmon vuoksi(!), homma menee naurettavaksi. Hei tyypit, ei siinä ole mitään hienoa, erityistä tai hohdokasta. Aina, kun näitä kommentteja tulee luetuksi, suupieleni nykivät enemmänkin. Kenenkään sädekehää nämä vouhkaamiset eivät kiillota, päinvastoin. Enemmänkin tekevät elvistelijästä naurunalaisen.


Bindauksessa itsessään ei ole mitään vikaa, päinvastoin. Mieshahmoja cossatessa bindaus on lähes kaikille tarpeen ellei hahmolla ole manboobseja, joillekin hyvin nuorille tyttöhahmoillekin se saattaa olla myös  tarpeen - varsinkin jos oma kuppikoko ylittää referenssien rajat mennen tullen. Clueline kuitenkin on: bindaaminen voi olla hyvinkin mukavaa, täysin kivutonta, eikä rajoita cossaajan elämää. Huonojen kokemusten jälkeen kannattaa hakea mukavampia, itselle sopivampia metodeja, eikä heittäytyä tissimarttyyriksi.8 kommenttia:

 1. Täysin samaa mieltä. Itse olen aina valinnut sen mukavamman (vaikka välillä ehkä ei niinkään tehokkaan) tavan, enkä oikein käsitä mikä siinä on kun aina kuulee jonkun melkeinpä kerskuvan sillä kuinka on ollut tuskallista ja kivuliasta ja kyljissä ja tisseissä on kauheet arvet mut on pakko koska "cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä".

  Mieluummin ihan oikeasti kuuntelisivat kokeneempia ihmisiä ettei tarvi toistaa samoja virheitä vain päästäkseen sitten jakamaan niitä netissä. Ihailtavampaa oikeastaan on jos jakaa bindaus keinon joka on oikeasti toimiva ja kivuton. Sitä ei tosin paljon ole näkynyt ...

  Mutta, hienoa tekstiä. Mukava lukea. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nyymi kommentistasi! Veikkasin aluksi saavani vastaan ärinää ja murinaa, kun törkin pienoista muurahaispesää asialla, mutta mukava nähdä samoinajattelijoitakin löytyvän.

   Tarkoitus on jatkaa aiheesta myös sillä tehokas, kivuton ja mukava bindaustapa, mutta toistaiseksi blogger on päättänyt heittää kapuloita rattaisiin, eikä anna kuvien latautua oikeinpäin tekstin sekaan. Oh well, eipä ole ollut tapana antaa periksi, joten sitäkin luvassa jossain välissä.

   Poista
 2. Hih, tissimarttyyri. ^^

  Mutta joo. Itsehän en ole uskaltanut edes ajatella bindausta, kun kuitenkin ero rinnanympärysmitassa ja rinnanalaympärysmitassa on niin järjetön. Ajatus tuntuu siltä, ettei eroa juuri edes huomaisi... Ei sillä että cosplayta harrastaisin, mutta joskus maailmassa olisi intoa kuitenkin kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko pois, onnistuu se siitä huolimatta. ;) Tätä on nyt kokeiltu useammallakin Ö-kuppisella protoversioiden kanssa, ja toimii. Ja kokeile ihmeessä cossaamista, se voi antaa yllättävän paljon enemmän kuin odotat!

   Poista
 3. Itse bindasin ensimmäistä kertaa viime Desuconissa, ja yllätyin miten kivutonta se oli! Käytin tosin pinteliä, joka ei ihan täysin litistänyt, mutta huomattavasti kuitenkin. Tämä bindaamisen kauhistelu johtaa varmasti myös siihen, että ihmiset eivät sitä uskalla tehdä taikka välttelevät sitä luullessaan sen pilaavan koko conkokemuksen (itseäni ainakin vähän kauhistutti ennen ensimmäistä kertaa). Hyvä että välillä kuulee bindaamisen puolesta puhujia.

  Tuo "cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä"-lausahdus on muuten itseäni risonut jo kauan aikaa. "Cosplay ilman hauskaa on teeskentelyä" olisi parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tuo "Cosplay ilman hauskaa on teeskentelyä" - kommenttisi taisi juurikin nousta uudeksi lempisitaatikseni skenen piirissä. :) Jep, olen samaa mieltä siitä, että tämmöinen kauhistelupelleily ei johda mihinkään hyvään.

   Poista
 4. Onneksi itse ei ole tarvinnut crossata vielä. Pari hahmoa tosin on kiikarissa, joihin bindauksen tarvitsisin, mutta olen jo alustavasti tehnyt korsetin sitä varten, ja se on tuntunut hyvältä päällä, eli siihen varmastikin päädyn, jos aion toteuttaa nämä hahmot.

  Olen itsekin pitkään miettinyt tätä ihmisten kärsimyksien elvistelyä...migreeni on opettanut minulle, ettei kivusta mitalleja jaeta, joten käytän siihenkin kaiken keinon, jotta kipu häviää, miksi siis pitäisi kärsiä ylimääräistä cosplaysakaan?
  -Mollamaija- (kääkkäcossaaja)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa suunnitelmalta! Peukkuja siihen suuntaan siis!

   Kärsimyksestä ei tosiaan tule mitallia, ei kirkkaampaa kruunua tai mitään glooriaa. Puvutkin ovat joskus hankalia kantaa, joten miksi lisätä vaikeuksia?

   Poista