maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kotiinpaluu Finnconiin

Tämän kesän conit ovat olleet kohdaltani suorastaan olemattomia, joten nyt piti hieman petrata ja hilata ahteri heinäkuiseen Helsinkiin, Finnconiin Kaapelitehtaalla. Parin vuoden tauon jälkeen vähän mietitytti, millaista siellä tällä kertaa olisi. Nyt ollaan jo menty jokunen vuosi siten, että animecon on järjestetty erikseen. Tuoreessa muistissa oli vielä 2010 tapahtuma, jossa oli kummallisen avaraa ja tyhjää, kun animuväki loisti poissaolollaan.Vettä on virrannut kuitenkin siinä määrin sillan alla, että havaitsin asenneilmaston muuttuneen jo reilusti ennen tapahtuman alkua. Facebookin animu/manga/cosplay -yhteisöissä tohkuiltiin siitä, ketkä kaikki ovat menossa Finnconiin, ja ooh, sehän vielä ilmainen ja ohjelmassa on kaikenlaista kivaa. No, tämä oli yllätys. Kyyninen täti epäili, miten innokkaat cossaajat sopeutuisivat scifistien keskuuteen, mutta kaikki tuntuivat tulevan keskenään toimeen. Kyllä, olin vielä vähän epäluuloinen asian sujumisen suhteen, vaikka olenkin toivonut fandomien keskeistä toimeentulemista jo vuosikausia. Ihana huomata olevansa joskus väärässä!

Huono aamuihminen missasi ensimmäiset luennot, ja paikalle saapuminen pysäytti kyllä aivan täysin. Ilmeeni, kun vastaan tassuttelee oikeankokoinen Velociraptor! AAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Kuinka siistiä! Tuijoltiin tätä mahtavuutta, sen hienoa liikehdintää aikamme naama näkkärillä, ja sen jälkeen taisin todeta, että kaikki on nähty, ja voidaanko nyt mennä jo kaljalle. Eiköhän tämä con ollut tässä.

Myyntipöytäsali kylläkin oli kutsuvampi kuin terassi.

Mutta dinoja olisi hieno nähdä enemmänkin coneissa. Varsinkin näin hienoja!

Mini-Alien!

Myyntipöytäsali yllätti laajuudellaan ja runsaalla valikoimallaan. Mikäli budjettia olisi ollut yhtään enemmän, käteen olisi tarttunut vaikka ja mitä, mutta koska edustan edelleen persaukisten klaania, sai miettiä todella tarkkaan, mihin sormensa laskee. Erityisesti ilahdutti figuureja taiteileva, kovin ystävällinen ja mukava herra, joka toivotti kaikki tervetulleeksi Pasilaan työhuoneelleen. Tässä voisi olla oiva vinkki proppien tekijöille, koska apua ja konsultointia kuulemma voisi olla luvassa - custom töistä puhumattakaan.

Cosplayn puolelta monta iloista yllätystä tuli vastaan. Ghostbusters -ryhmä tuntuu kasvavan vuosi vuodelta, kamppeet kehittyvät, ja hymy huulilla seurasin, miten nuorempi sukupolvi oli otettu mukaan. Pienet lakanahaamut kirmailivat pitkin conialuetta, ja haamujengi niiden perässä. <3 Pistän tekstin loppuun useamman kuvan omista lemppareistani pukujen suhteen. Ihania tyyppejä!

Päheä Ghostbusters -ryhmä! Kuva Mikko Löppönen

Ohjelmapuolta tuli jonkin verran kulutettua, mutta täytyy ottaa tässä esiin muutama ohjelma. Lauantain ohjelmasta ei sen kummempia, ihan viihdyttävää peruspakettia, vaikka oli paikka paikoin hitaasti lämpeävää ja mielenkiintoisin keskustelu alkoi vain hetkeä ennen ohjelma-ajan loppumista. Sunnuntailta poimin spefi <3 anime -paneelin, josta oli suuret odotukset. Harmi kyllä, ne eivät toteutuneet, paneeli ei oikein päässyt käyntiin, ja lähdin kesken pois. Mikäli setti saatiin paremmin haltuun lopussa, olisi kiinnostava kuulla. Kyllä, tiedän, että animea ja mangaa löytyy vaikka millä mitalla, melkein mistä hyvänsä ja runsain mitoin, mutta tässä juuri on se ongelma. Olen nirso sarjojeni suhteen, ja minua on suhteellisen vaikea miellyttää. Kuinka löytää sieltä kaiken hötön seasta ne helmet?

Olen aiemmin jo sanonutkin, kawaiihöttösöpöpantsu -tyyppinen (koulu)hässäkkä ei miellytä sitten lainkaan, ainakaan tällaista vanhaa kyynistä pierua, joten tällä hetkellä uusien mielenkiintoisten sarjojen löytäminen on umpimähkään haromista heinäsuovasta. Tähän olisin kaivannut vastauksia, suosituksia, mutta paneeli tuntui vakuuttavan, että koulusarjatkin ovat ihan ok, ja kannattaa niitäkin katsoa. Mutta, kun en halua, enkä pidä niistä. Saisinko jotain muuta katsottavaa kiitos? Tässä on muuten oivallinen paikka lukijoille. Kun ei jaksa mitään vaaleanpunaisia hötöjä, ei jaksa juurikaan fanserviceä missään muodossa, eikä aivotonta toimintaa ja räiskintää, mitä suosittelisitte?

Predator <3

Lupin III - ilahdutti suunnattomasti

Ihastuttavat Daphne ja Medusa. Kärmekset ovat täysin itse tehtyjä!


3 kommenttia:

 1. Vähän samaa vikaa tossa animetarjonnassa itsellänikin. Jos jotain uutta voisin suositella niin itse yllätyin tosi positiivisesti Attack on Titanista. Odotin kauheuksia ja perusperseilyä, sain hienouksia. Toimintaa, huumoria, jännitystä ja juonenkäänteitä kyllä löytyy! (nimimerkki en suinkaan katsonut 12 jaksoa putkeen yhden päivän aikana)

  Olen itsekin kyllä niin pihalla uusista ja vähemmän uusista sarjoista ettei mitään jakoa. :DDD

  VastaaPoista
 2. Attack on titan yllätti ainakin mut positiivisesti. Kannattaa ainakin vilkaista - se on kaukana kouluhöttösarjoista.

  VastaaPoista
 3. Hei, kiitoksia suosituksesta! Täytyy jossain vaiheessa tutustua, kun aikaa olisi taas vähän paremmin omille jutuille. Tätä on niin moni suositellut, että uteliasuus herää väkisinkin. Mahtavaa! Lisäehdotuksia otetaan myös vastaan!

  VastaaPoista