keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Cosplaygaala

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3874075/?claim=h5dy5r5wmzf">Follow my blog with Bloglovin</a>


Cosplaygaala tulee taas! Traconin esityskisassa näki niin upeita juttuja, että toivottavasti ihmiset suuntaavat myös tännekin. Esityskisojen taso on parantunut aivan huimasti, niitä on nykyään suorastaan ilo seurata! Tämähän on ihan törkeästi mainos, mutta viime vuonna tapahtuma jäi vähän turhan vaisuksi. En tiedä, johtuiko se liian myöhäisestä ajankohdasta kahden ison conin välissä vai heikosta markkinoinnista, mutta kävijöitä oli harmillisen vähän, ja myönnettävähän se on, se ketutti pahasti. Jollei kävijöitä ole, ei ole kohta tapahtumaakaan.

Gaala on aina ollut yksi mielitapahtumistani, koska se on mukavan napakka paketti. Coneissa väliin harmittaa, kun ei ehdi käydä muissa ohjelmissa, koska kisa vie niin paljon aikaa. Gaalassa on se hyvä puoli, että koko con on käytännössä yhtä kisaa. Et menetä mitään ja näet kaiken (paitsi tuomarina näkee vain sen tietyn huoneen). Samoin gaalan formaatti antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä testaamaan itseään, uskaltamistaan ja osaamistaan lavalla ilman turhia paineita. Vaikkapa treenaamaan Eurocosplay- tai WCS-karsintoja varten jos niikseen tulee. Sitäpaitsi osallistua saa myös länsimaisilla hahmoilla, joten harvinaista herkkua siinäkin mielessä. Katsojallekin tapahtuma on juuri sopiva setti. Jollette ole ostaneet lippua jo, suosittelen tekemään sen pikapuoliin!

Belle Revue DTM:ssä vappuaattona 2006 - Tunnistatteko naaman?

Jään itse tänä vuonna tuomaristosta pois, koska ajattelin kokeilla taas huvikseni lavalla heilumista. Suoraan sanottuna, siitä on niin kauan, kun viimeksi olen kunnolla esiintynyt, että lavasta uhkaa taas tulla mörkö. Allekirjoittaneellahan on siis burleskitausta ja niitä juttuja on tullut tehtyä silloin, kun burleskista ei oikein tiedetty kotimaan kamaralla juuri ollenkaan. Parhaimmat esiintymismahdollisuudet tulivat kinkybileiden kautta, ja yleisökin oli tällöin aika rajautunutta, suosio jäi suhteellisen pienen piirin tietoon. Jäin "eläkkeelle" pepunhytkyttelystä juuri sillä kynnyksellä, kun ensimmäisiä oikeita burleskitapahtumia alettiin järjestämään, eikä itse oikein jaksanut enää innostua uudestaan. Sinänsä mahtavaa, että homma on lähtenyt näin hienosti käyntiin ja tullut suuresti valtavirran tietoisuuteen. Liputan niille tytöille, jotka vielä jaksavat innostua aiheesta, minulle se on jo vanha juttu, mennyttä, elettyä elämää, jota katsoo puolihuvittuneesti vanhoista valokuvista.

Toki menneisyys tulee näkymään tällä kertaa gaalassakin, vaikka lupaan kaikkien helpotukseksi, ettei paljasta pintaa tule sinänsä näkymään, tasselit eivät pyöri, enkä vedä (Adreenan pettymykseksi) pitsiä hanurista. Tip to win: kyseinen tuomari on jo sanonut, että jälkimmäisellä tempulla ja koko pakalla pitsiä saisi esityksestä täydet pisteet.  Ideaa saa vapaasti lainata, sillä minulla oli vähän muuta mielessä. (Tiukkapipoille tiedoksi: tämä on vitsi.) Jos onnistun saamaan omalla showlla yleisön suupieliä nousemaan yläasentoon, ja edes jotain reaktiota, olen onnistunut.

Cancan 2005! Nykyburleskin pioneeri Lunatrix Polaire kivasti siinä keskellä.

En oikeastaan lähde peliin kisamielessä, enemmänkin ottamaan kontaktia lavaan ja yleisöön. Itseeni. Tahdon viihtyä taas lavalla, tuntea sen omaksi paikakseni, nauttia yleisön edessä olemisesta. Myönnän, pelottaa ja puntti varmaan tutisee vielä lavalle noustessa, mutta en jätä tilaisuutta käyttämättä vain sen takia, että olen ruosteessa. Tarkoitus oli heittää tähän joku hieno metafora siitä, miten vanhakin kone saadaan pienellä huollolla käyntiin, mutta meinasi tulla sen verran ronskia tekstiä, että päätin sensuroida suvereenisti itseäni. Ilmeisesti onnistun nyt saamaan huonoa läppää joko siitä, että kuulostan huonolta roskaromaanilta tai vetäisypätkän juonelta.

No, lava odottaa. Lavasteet ovat vielä kesken, itse esitystä olen hiki päässä treenannut, joten pitäisi muistaa tosi tilanteessakin mitenpäin koivet sojottavat. Vielä kun saisi taustanauhan kasattua kuntoon ja onnistuneesti eteenpäin, niin eiköhän se tästä. Pitäkäähän peukkuja ja tulkaa katsomaan, kun nolaan itseni Glorian estradilla! Yksi lisäsyy ostaa lippu? Heh heh.

P.S. Sori alun koodihässäkkä. Tämän jälkeen tätäkin blogia voi seurata Bloglovinin kautta!

6 kommenttia:

 1. Uuh hei aika tosi mahtavaa että oot ollut mukana burleskissa! Kaikkea uutta oppii ja tätä puolta arvostan jotenkin erityisen paljon. Ylihienoa. Ja jee kisapalaamiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ei tämä ole mikään salaisuus koskaan ollut, en ole piilotellut sitä lainkaan, mutta aiheesta ei varmaan ole koskaan tullut varsinaisesti puhetta. Mutta joo, kaikkea pitää kokeilla joskus! :)

   Poista
 2. Awesome. Ajattelin, että mitä se mystinen FB-päivityksesi meinasin, mutta epäilykseni transformoitui juuri varmaksi tiedoksi. En koskaan uskaltanut arvata, että aiokoisit joskus nousta itse lavalle, eli tämä on ehdottomasti positiivinen yllätys!

  p.s. Omasta esityksestäni löytyy toivottavasti sitä pitsiä, niin kuin suunnittelin. Mutta se ei tule pyllystä. Harmin paikka. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi pöh, toivoin ihan, että joku kiskoisi sitä pitsiä pyllystään vinkkini jälkeen. Ei sitten. :D Lavalle nouseminen tosiaan jännittää aika tavalla, mutta katsotaan, mitä tästä tulee. Yritän vähän samalla myös tervehdyttää kisa-asennettani - olen siis aivan totaalinen ihmisperse jos kisaan tosissani, ja ehkä tämän myötä pääsisin siitä vähitellen eroon.

   Poista
 3. Minulla olisi tarkoitus ollut lähteä kanssa kisaamaan tuonn cosplaygaalaan kaverin kanssa, mutta halloween, häät ja Rooman matka sekoitti pakkaa aivan liikaa. Lopputulos on se, että puvusta puuttuu edelleen puku ja peruukki. Kyllä harmittaa, mutta olisin halunnut alun perinkin kisaamaan yksittäiskisaan (joka oli jo täynnä kun menin ilmoittautumaan)

  Mutta tsemppiä sinulle kisaan, mukava nähdä sinua lavalla pitkästä aikaa - muutenkin kuin tuomarina esittäytymässä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmin paikka, ettette päässeet. Tämä oli nimittäin kaiketi viimeinen gaala, joka järjestettiin. Ja kiitoksia tsempistä!

   Poista