maanantai 13. tammikuuta 2014

Työkiireinen conipaitsiossa

Conit vilisevät ohi, ja vanha ei pysy mukana. Ei sen puoleen, viime vuonna en kovin moneen coniin ollut lähtökohtaisestikaan menossa. No, miksi en? Työt, työt ja työt. Minulle on ihan suoraan sanottuna ura ollut koko ajan huomattavasti tärkeämmällä sijalla kuin cossaaminen, joten kun rauta on kuuma, on taottava. Sitä on sitten juostu pää kolmantena jalkana ja istuttu yöt pitkät pukuja nysväten, eikä tilanne tunnu tästä muuttuvan.

..tai vastaavasti rämpimässä metsissä kuvausten tiimoilta.
Yukiconia katselin jo sillä silmällä, mutta ohi menee sekin. Conikulttuuri on selvästi muuttunut niin, että valtaosa on ottanut oppia desuista, ja hankkii lippunsa ennakkoon. Eipä siinä mitään, päällekkäin on Jyväskylän häämessut, joilla suunnittelijan tulee edustaa, joten loppuunmyynti ei sinällään häirinnyt, vaikka olenkin utelias millainen konsepti ja toteutus tässä uudessa tapahtumassa olisi ollut. Eiköhän blogit ja fb kerro sitten hyvän palautteen tapahtumasta.

Ollaanko tässä menossa nyt siihen suuntaan, että valtaosaan coneista pitää ostaa todella ajoissa lippunsa? Innokkaalle conittajalle tässä tuskin on minkään sorttista ongelmaa, mutta kaltaiselle homeparralle (parralle? onko minulla partaa? öh.) valtaosa sellaisista tapahtumista, joihin ei ole menossa töihin, menevät armotta sivu suun. Myönnän, että olen ollut sangen epäaktiivinen koko skenen suhteen pitkän aikaa, joten olen vähän pihalla conien kehityksestä.

Is it dead yet? Hiusten asettelu sammalien kanssa on tarkkaa - todella pro-kuvausvinkki. :P
Toinen asia, jota tuli pohdittua, onko skenen toiminta siirtynyt nyt enemmän somen puolelle? Anikin käyttö on minullakin jäänyt lähes kokonaan, vaikka se ennen oli keskustelujen kuumin piste. Muillekaan foorumeille ei ole näytetty nenänpäätäkään, mutta sen sijaan blogeja tulee satunnaisesti luettua, mutta helpoin on ollut seurata muiden edesottamuksia facebookin kautta. Mene ja tiedä, onko tämä vain kalkkeutuvan tyypin näkökulma vai mitä mieltä muut ovat?

Jotta hiljaisuus tässä blogissa ei olisi niin läpitunkeva, niin vilautanpa täälläkin viime aikojen projektien tuotoksia. Olen muiden duunikuvioiden lisäksi tehnyt nyt paljon töitä Dark Sarahin kanssa, ja uskoisinpa, että vaikka ei cossauksista ole kyse, näet miksi olen ollut aika tohkuna näiden kuvien kera. Ah, pukuni näyttää niin hyvältä ko. leidin päällä!

kuva Studio Mikaela Löfroth

kuva Studio Mikaela Löfroth
kuva Studio Mikaela Löfroth

Kuva Studio Mikaela Löfroth
kuva Studio Mikaela Löfroth1 kommentti:

  1. Vauh mikä puku!
    Mä ymmärrän hyvin että tuo oikea "aikuinen" elämä menee cossauksen edelle. Itse käyn töissä ja kirjoitan gradua. Jos työvuoro menee conin päälle, niin coni jää välistä. Ja gradua pitää puurtaa, niin cossin tekeminen siirtyy sen verran. Kun ei cosplayllä itseään elätä ainakaan Suomessa.

    VastaaPoista