sunnuntai 16. joulukuuta 2012

100!

Okei, pitänee vähitellen hyväksyä se tosiasia, että allekirjoittaneen teksteistä, epämääräisistä jorinoista ja mietteistä kenties pidetään. Lukijoiden määrä on hiipinyt aivan yllättäen, puolihuomaamatta koko ajan ylöspäin ja olen vieläkin kohotellut kulmiani asian suhteen. Epäluuloni siitä, onko minulla mitään tarjottavaa cosplayblogien lukuisaan joukkoon, lienee turha. Lupaan siis, että tästä eteenpäin en pidä niitä iänikuisia "Omg, mitä tämä on. I´m not worth it!" liirumlaarumeja.

 No, nyt ollaan tässä maagisessa sadan lukijan käännekohdassa. Joskus mietin, miten osaisin ilmaista iloni asiasta, ja miten antaa takaisin. Olen blogaillut nyt suurinpiirtein vasta vuoden duunipuolella ja cossiblogaaminen tuli vasta huomattavasti myöhemmin kuvioihin, joten en ole maailman perehtynein kaikkiin tämän maailman salaisiin kädenpuristuksiin, keskinäisiin tapakulttuurijuttuihin, enkä valitettavasti ehdi harrastuspuolella edes lukemaan muiden kirjoituksia siinä määrin, kuin haluaisin. Nyt vedetään sitten vähän hihasta.

Jääkarhut ovat aina hyvä ratkaisu

Onhan tuo luku nyt sellainen, että tekee mieli paukutella henkseleitä. Kiitos otukset, piristätte ja ilahdutatte flunssaista olemustani aivan hurjasti! Vastavuoroisesti haluan jakaa jotain myös takaisinpäinkin. Tämä lienee ehkä vähän arveluttavaa jonkun mielestä, sillä laitan törkeästi cosplaygaalan palkintoani jakoon. Palkintopussissa majaili siis muutama pocky-pakkaus, enkä ole koskaan kuulunut näiden herkkujen ystäviin. Aika moni tuntuu niistä kovasti kuitenkin pitävän, joten eikö ole parempi lahjoittaa ne eteenpäin kuin jättää ne hyllyyn homehtumaan? Joten mansikkaista ja suklaista tikkua olisi jaossa.

Mutta.

Koska olen niin sniikki röyhkimys, niin näiden eteen pitää nähdä pikkuisen vaivaa, ja se vaivannäkö olisi niin hurja asia kuin yhden kommentin jättäminen. Millainen kommentti sitten pitäisi jättää? Minulla on ollut toki ajatuksia ja juttuja, joita olen ajatellut jakaa täällä, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan teiltä, mistä haluaisitte minun raapustavan. Haluaisitteko lukea enemmän tutoriaaleja, ja näin ollen mistä? Piilovetoketjun saloista, tukikankaan käytöstä, tai jostain muusta? Coniraportteja, skenen hyvien ja huonojen puolien pähkäilyä, mitä?

Heitän pallon siis siihen suuntaan, ja jouluaattona cossaan onnetarta ja arvon (perinteisesti, nimilaput maljassa- tyyppisesti) onnelliset voittajat!

8 kommenttia:

 1. Edellisen blogimerkintäsi lopussa meikäläiseltä pääsi sellainen pieni "meep"-äänähdys eli:

  "pieniä tutoriaaleja pienistä kikoista, jotka kummasti parantavat puvun ulkonäköä"

  En yleensä lue tutoriaaleja. Cosplayn teon mukavin osa on nimenomaan se oivaltamisen ilo - vaikkakin sitten lopputuloksen kustannuksella. Mutta ajatus tuollaisista pienistä kikoista, joilla parantaa omien asujen ulkonäköä on jotain itsekin tykkäisin lukea.

  Syy miksi seuraan juuri sinun blogiasi on, että pidän tavastasi kirjoittaa, tutustun tekstiesi kautta skenen sellaisiin puoliin, joista itselläni ei ole kokemusta sekä vaikutat mielenkiintoiselta ja mukavalta ihmiseltä ja siksi jakamiasi asioita on hauska lukea :)

  VastaaPoista
 2. Tuo piilovetoketjun ompelu on aina mietittänyt minua ;)
  -Mollamaija-

  VastaaPoista
 3. Minä luen metsästääkseni hyviä vitsailun paikkoja.

  VastaaPoista
 4. Tutoriaaleja! Olisi kiva tietää miten juttuja oikeasti tehdään : D

  VastaaPoista
 5. Tutoriaaleja, varsinkin se piilovetoketju ja ne pienet kikat joilla asusta saisi siistimmän näköisen (esim. päärmeiden käännöistä, vuorittamisesta, mitä tapoja sitten ikinä onkaan). Oikeastaan kaikenlaiset, tuntuu aina välillä etten tiedä alkeitakaan päälle sopivien ja hyvältä näyttävien asujen ompelusta :'D

  VastaaPoista
 6. En pidä myöskään pockysta... Mut se ei estä minua kommentoimasta. Koska täytyy sanoa, etten ihmettele että blogisi suosio vain kasvaa. Tätä vain jaksaa lukea. Kirjoitustyylisi on mukavaa ja käsittelet asioita hyvin. Olet vieläpä kohtuu aktiivinen kirjoittaja joten uutta tekstiä ei tarvitse odotella puoli vuotta. Se pitää mielenkiintoa yllä. (:

  Ja tietysti sitä aina toivoo yllättyvänsä kun blogien pariin eksyy, mutta pienet käytännönvinkit (etenkin ne joilla säästää verta, hikeä, kyyneleitä ja mahdollisesti vähän rahaa) ovat tervetulleita. Mutta pidän myös tavastasi katsella tätä harrastustouhua, joten coneista saa edelleen kirjoittaa ja mielipiteet tämän harrastuksen ilmiöihin ovat mukavia (viittaus tässä nyt mm. tekstiisi jossa pohdin cosplayta ja aikuisuutta).
  Jääkarhuilla mennään! (:

  VastaaPoista
 7. Pockyarvontaa! :D

  Ihmettelinkin tuossa pari kk takaperin, miksi et ollut jo ylittänyt tuota maagisen 100 rajaa. Tulihan se!

  Jos pitää/saa toivoa millaista sisältöä tänne haluaa, niin itse tykkään todella paljon lueskella, miten jokin puku on tehty. Jo ihan sen takia, että saan siitä itselleni hyödyllisiä vinkkejä ja voin ehkä jatkossa vinkata kysyville, että täältä löytyy ohjetta.

  VastaaPoista
 8. Se että ylipäätänsä tuot cossaamista takaisin "maankamaralle" on huojentavaa näin itse aloittelijana joka yhä tuijottelee suurin silmin The Cossaajia ;D Niin nuo vinkit ovat todellakin aina plussaa ja se että jaat tietämystäsi blogissa on jotain niiin hienoa ja tervetullutta, eli Kiitos ja on mahtava lukea päivytyksiäsi!
  T. Inu-cchi

  VastaaPoista